De grootste competitie van de 48 uur in Nederland is in Rotterdam. Daar strijden elk jaar 50 teams om de winst. Wij waren zelf verrast over ons enorme succes in 2015: Tweede Prijs, beste regisseur, beste scenario (samen met Wytske Versteeg), beste acteur (Erik van ’t Wout) en nog vier nominaties voor onder andere de edit (Tony Minnema).

Winnaar 48 uur filmwedstrijd Utrecht in 2013. Ook bij de wereldfinale in Amerika hebben we er mooie prijzen mee gewonnen, waaronder prijs voor ‘Best Use of Line’ en beste muziek!

Met de in Nederland wereldberoemde Anouk Maas en wederom Sytse Faber (van Blokje Om). Regisseur Marc Eikelenboom zag er erg goed uit in een strakke slip overigens.

Deze film bracht de overwinning bij de 48 uur van Cinekid in 2015. Daarnaast:
Winnaar Beste Actrice voor Bente Torstensson, winnaar Beste Regie en winnaar Beste Gebruik Van Zin. Met 7 nominaties was dit de grote winnaar van dat jaar. Met deze film, die ik weer maakte met Erik van ’t Wout, maar dan nu als regisseur en met Bente Torstensson. Zij deed al twee keer eerder mee aan een 48 uur film waar ik aan meewerkte, met als resultaat drie nominaties voor beste actrice waarvan ze er twee omzette in winst!

 

Weer een film geschreven voor de 48 uur van Rotterdam afgelopen vrijdag, 25 augustus 2017. Ik ben heel benieuwd wat deze film gaat doen met de zaal en de jury! Vandaag, twee dagen later, heb ik met Marloes gekeken naar een oud filmpje waar we aan hebben gewerkt voor de 48 uur filmwedstrijd in Amsterdam (2012), ‘Uit Liefde’. En dat is best een leuk filmpje, ook al zeggen we het zelf!